Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hozzászólások, fórum II........

Néhány szó…

 

Lassan kilencedik esztendeje, hogy ezen a weboldalon, az engem foglalkoztató gondolatokat közzé teszem! Elvárások, vélemények ütköztetése nélkül! Én is, mind minden ember fontosnak érzem, hogy leírjam, szellemi ”becsípődéseimet”, gondolván, társakra lelhetek! Talán eltudok jutni olyan emberekhez, akik hasonlóan, a „nem különválasztható világban” hisznek! Bíztam benne, hogy írásaim el tudnak indítani egy bizonyos fajta szellemi párbeszédet, csak úgy, elvárások, s fogalmi nehézségek nélkül!

Nem titkolom, mikor az első felismeréseimet először papírra vetettem, nagy reményeket fűztem hozzá, hogy a” hát persze” felismerések szinte el fognak árasztani! Azt gondoltam, hogy csupán a kezdeti bevetettség ereje hiányzik, hogy valami jó el tudjon indulni! Magam részéről a rám tartozó utat, úgy éreztem megtettem! Hát…

Nem akartam nagy dolgokra, megvilágosodásra gondolni, mind inkább a „józan paraszti ész” dolgozott bennem! Ha eltűnnek a vallások szélsőséges nézetei, a tudomány indokolatlan felsőbbrendűsége, egyvonalúsága, s helyette megjelenik az „Élő Világ”, én úgy gondoltam a véleményem szerinti irányba tudom csalni az olvasókat! Igaz ezzel a nézőponttal, nekem szerencsém volt! Rég, még az általános iskolában, nem biológiát, zoológiát, növénytant… tanultam, nekünk csak egyszerűen „Élő Világ” óráink voltak! Tele élettel! Amiben mindenkinek, mindennek meg volt a maga helye, s nem kellett keresni a különböző csoportok meghatározásait, hiszen a természetben ennek mindnek meg volt maga ismert helye! Ezeken az órákon – emlékszem egy nagyon furcsa „kalács frizurás” tanárnőnk volt – úgy adta elő az órákat, hogy szinte semmi tanulnivaló nem volt benne, mert sorba jöttek a gyerekek felől, az „aha, a tudom tanár néni…” kezdetű beszólások, s az egész óra ilyen” happening” hangulatú volt! Sajnos, manapság inkább a minél alaposabb széttagoltság az amit az éppen illetékes tanrend a megismerés útjának gondol!

Elgondolkodtam azon is, hogy mikor a múlt század 90-es éveiben az új idők új szele meglibbent, az emberek mind elindultak nagyobb csoportokban az "új világ felé!" Könnyebben meg lehetett határozni merre lesznek a fő csapásirányok, s így könnyű volt a prognózisok, előrejelzések irányát tudni! Eltelt 25 év, s a világ alaposan átrendeződött! Ez nem azt jelenti, hogy eddig nem történt fejlődés, növekedés, hanem inkább azt, hogy "több olyan játékszer is a kezünkbe került" aminek a használati utasításait kihagyták a dobozokból! A kommunikáció szabadsága, a kódok, s megfejtéseik, a lehetőségek a megnyilvánulásokra, s azok lehetséges anonim jellege mind olyan eszközök lettek a kezeink között melyeket nem tudtunk "tolerálni!"  Jelen időben a "bábeli zűrzavar" ami jellemez minket! Szoktam volt mondani, olyan a helyzet, mind mikor a homokozóban már nem csak a gyerekek játszanak, hanem a szülők is összevesznek a homokvárakon,  s ellopják egymás "homokmintáit"!

Jómagam bölcselet központú elkötelezettség híve vagyok! Hiszem, tudom, érzem, s gyakorlom, hogy minden helyzet megoldható beszélgetésekkel, kompromisszumokkal, EGYÜTTÉRZÉSSEL! Nem boszorkányság, s nem is lehetetlen küldetés, csupán némi emberi hozzáállás szükséges! Nem sorolom, hiszen ezt mindenki tudja, mondja , s el is várja, hogy így legyen! Mégis valami alapvető oknál fogva ez soha nem jön össze! Az ismert "én tudom, csak ő nem érti meg" ok miatt! Még az sem lenne probléma, hogy a fő szószólók is így vélekednek, s mutogatnak egymásra! S, még az sem okozna gondok, hogy a "Minden 1" elméletének égisze alatt lényegében "szaktudású elitképzés" folyik minden szinten! Olyan agyafúrt kódolású összetettnek látszó technikákat oktatnak, melyek betartásával egy "hibátlan, teljesen sikeres élet illúziójával kecsegtetnek! Hogy rövidre fogjam, úgy akarják megtanítani a tanítványt, hogy közben a Mindenség beleszólási jogáról egy szó nem esik! Hermész Triszmegisztosz tanításai szerint, az unalomig ismételt első rész is azt sulykolja belénk, hogy " amint fent , úgy lent!" Ez annyit jelent, hogy a világ kialakításában olyan dolgok, olyan "intellektusok" is részt vesznek, melyeket nem érzékelünk, nem tudunk róluk, s nem utolsó sorban ezek is harcban állnak egymással, s az emberekkel is! Hiába a sok tisztán látó, halló érző, médium, ...stb, ezeknek is megvan a maga küzdő ellenfele, s az ő általuk használt technikákat mi nem ismerjük, nem ismerhetjük! Sőt, ezek mindegyike a saját elképzelése szerint a "LEGJOBBAT" akarja!

Vegyünk egy nagy levegőt! Hölgyeim és Uraim! A jelenlegi világunk a Föld lakosainak LEGJOBB TUDÁSA SZERINT alakult ilyenné, mert azt ugye nem kell magyarázni, hogy mindenki a legjobbat akarja! - MAGÁNAK-

S, ide illik "akkor hogyan kellene a helyzetet megoldani" kérdés!

Ez a Möbiusz Pont!

A sok világmegváltó igehirdető ember egyre nem gondol csak! Arra a személyre akit meg akar "menteni!" Ennyi "hiteles Mester, mind azt állítja, hogy Ő majd megmondja, amit a többi nem tud...! Ki, melyikük gondol azokra akik meg akarják tudni az igazságot! A teljes igazságot, s nem azt amit ŐK át akarnak adni! Melyiknek higgyen az, aki tényleg hinni akar abban, hogy felnőttnek nézik, s bele mer nézni a végtelen Kozmosz tudással teli szemébe! Melyik térítő az aki arra hivatkozik, hogy a Mesterek is csak emberek, akik ugyanúgy útkeresők! Melyik mester mondja azt, hogy a tanításaim ennek és ennek a mesternek a munkássága közé illik, s innen ide, vagy oda lehet eljutni! Mikor fognak össze  a tanítványok érdekében a Nagy tanítók, hogy egyeztessenek egymásközt, hogy a tanítvány ne elveszettnek, hanem szeretettel irányított neofítának érezhesse magát! ( Volt már rá példa kb.: 5000 évvel ezelőtt, s működött....)

Hölgyeim és Uraim, HOL VAN A MAI VILÁG DEÁK FERENCE, aki kiegyezésre hajlamos, aki kiegyezésre szólít fel, aki elmondja, HOGY A VILÁG VÉGTELENSÉGE MIATT MÉG ESÉLYED SINCS HIBÁTLAN TANÍTÁSOKAT KAPNI! MERT ILYENEK NINCSENEK! A TANÍTÁSOK CSAK RÉSZ ELEMEK, S TE AVAGY AZ AKI ÖSSZEKÖTI AZOKAT! A SOK HIBÁTLAN MESTER KINYILVÁNÍTÁSA CSUPÁN TŐLED ESENDŐ TANÍTVÁNNYAL KIEGÉSZÜLVE LEHET, LEHETNE ALKALMAS ARRA, HOGY A VÉGTELENBE VEZETŐ ÚTON IRÁNYTŰKÉNT SZOLGÁLJON NEKED!

Megértem, hogy ilyen mondatokkal nem lehet tanfolyamokat szervezni, indítani! Nem lehet egykönnyen tanítványokat toborozni, s maga a lehetőség felvillantása is "bomlasztó jellegű"! De, kétségtelen tény, a Minden 1 ilyen! Zavarba ejtő, reménytelenül összetett, s mégis a végén mindig ott dereng valami megmagyarázhatatlan fény!

Hiába a lankadatlan elkötelezettség, ha az csupán az ego eszköze, nem pedig a világ megismerhető részének egy darabja! Ha maradunk a hibátlan, makulátlan világ illúziójánál, akkor egy roppantul kicsi rész lesz az ami pozitivitása miatt megismerhetővé válik...talán!  A teljesség, valamint a hibátlan felemelő dicsőséges tanítás nem ugyanaz, sőt.....

Én inkább azt mondom, makacsul! Nem tudsz mást tenni, mind újra és újra fel kell állnod, megtörölheted törött kezeddel vérző orrodat, s tétovázás nélkül újra és újra folytatnod kell a keresését! Emeld fel a tekintetedet, ne a földre nézz! Érezd, hogy itt belül valami végtelenül tisztán jelzi azt, hogy, van megoldás........,

.VAN MEGOLDÁS..........

 

Egyszóval, egyszerre értem, s egyszerre megmagyarázhatatlan is ez az egész!

 

Egy biztos! A hallgatás nem megoldás!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

сайт

(Brianmox, 2021.03.05 10:54)

<a href=https://freevibe.site>музыка остановка</a>