Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Gyógyítás
 
Célom az, hogy a régi korok bölcseinek tudását olyan mindenki által beazonosítható körülmények között mutassam be a mai kor emberének, hogy azok új lehetőségeket, új kifejtéseket hozzanak a mára már kissé nyomasztóvá váló elgépiesedéssel szemben.
A gondolatkör mérhetetlen szabadsága, gazdagsága, leleményes ügyes módszerei felpezsdítő hatással lehetnek az egyesítést kereső nyugati ember számára, felvillantva az „örökzöld” bölcsesség megannyi rejtve maradt kincsét! Nem kell megijedni a komoly megfogalmazás miatt.  A téma megközelítése nem egy ember speciális látásmódját tükrözi , a mai kor szelleme szerinti megkülönböztetésekre alapozva, hanem olyan nagylélegzetű felismerések rendszerét mutatja be ami tudományterületeken átívelő szemlélet módjára támaszkodva, eddig nem tapasztalt összeállításban tálalja a bennünket körülvevő világot!
A tudat határtalan tiszta természetét, sok esetben a mi magyar emberek a „józan paraszti észtnek” , vagy  az„ aha élményként”  is ismerjük! A szellemi frissesség, ami ezt a rendszert jellemzi,  s  az a tanítási mód, ahogy az a mindennapokba  illeszkedik, folytonosan fenn tudja tartani az éber figyelmet!Egészség!
 
Komplex megfogalmazásban egy olyan valami, amit senki soha el nem ért! Egy idea, egy meg nem valósított eszmény! Mi az, ami ebből az embereknek teljesülhet? Talán az, ha megértik a helyzetüket! S amennyiben megértették olyan emberekhez fordulnak- abban az esetben, ha maguk ezt nem tudnák orvosolni - akik tapasztalattal, bölcsességgel, s az egész megismertetéséhez szükséges szeretettel rendelkeznek! Tehát egy egészséggel kapcsolatos adó és fogadó oldal tökéletes együttműködése szükséges ahhoz, hogy a közelébe tudjunk járni a kitűzött célnak!
Egészség a testnek, hogy az ember be tudja teljesíteni életcélját!
Egészség az érzelmeknek és érzékeknek, hogy kommunikációnk félreértésektől legyen mentes!
Egészség, amely a tudat terében mutatkozik meg, mely egy vezető nélkül végképp elképzelhetetlen!
S teljes egészség, amely e három összetevő tökéletes harmóniája!
Nem létezhet semmiféle egészséggel kapcsolatos szolgálat, mely nem ezen a Négyes Egységen alapulna! Amennyiben gyógyítók, szeretnénk lenni akkor a teljes emberrel kell foglalkoznunk !
Az egészséget úgy tudjuk jól megközelíteni, ha megértetjük magunkkal és a pácienssel, hogy nincs betegség!
A tökéletes eredményt a terapeuta és a páciens közös együttműködése adja, kettőjük tökéletes összhangja nélkül nincs egészsége senkinek sem!
Lehet a kezelőnek van szüksége a gyógyulni vágyóra, ahhoz hogy eredményt érjenek el!
Amennyiben felelősen gondolkodunk, ezeket mindig szem előtt kell tartani!
Egyszerre kell a testnek, a kedvnek, s a tudatnak egymásra találni, hogy kívül, belül, együtt és külön-külön megvalósítsuk az egységet, az egészséget! A gyógyítás sokszor csak segítés, lehet néha egy mozdulat, egy simogatás!Egy együtt érző mosoly, egy olyan ember részéről, aki szeretve tiszteli embertársait, s önmagát is!  
Mai világunkban az egészség piaci érdekeket szolgáló szlogenné vált! Ideálja a fiatal erőtől duzzadó joggingoló üzletember, aki munka után is ebben az élethelyzetben is megmutatja mennyire aktív, cselekvésre kész.
Szemben a mindenben megnyilvánuló természet tökéletességével, mely kortól, nemtől, helytől, időtől függetlenül mindenben teljes tökéletes és egész! A helyzet az, hogy ennek terét el sohasem hagyhatjuk, át nem léphetjük! Nincs másik világ, amelyik különbözne ettől, amelyik az egész, a teljes és tökéletes! Ezek a filozófiai fogalmak magyarázzák meg az igazságot!
Ennek értelme az, hogy akkor is teljes, ép, tökéletes az élet, az életünk, ha esetleg betegek vagyunk! Rosszabb periódusokban ezeket éljük át, akkor életünkben, amikor eljutottunk egy olyan feladat megoldásához, amikor nagyobb erőbedobásra van szükségünk ahhoz, hogy szinten tudjuk tartani eddigi életünket! A korral együtt, a bennünk lejátszódó folyamatok biológiai órája egyre előrébb jár, s a rekreáció, az újraépítés, már nem lesz annyira teljes, már soha nem tudja hibátlansághoz szokott elvárásainkat beteljesíteni!
Ilyenkor a "egészségünket" úgy éljük meg, hogy többet kell tennünk azért, hogy érzéseink, s a külvilág szerint is "egészségesnek nézzünk ki"!
De nem csak a fizikai testnek van egészségi állapota, hanem "érzelmeink testének" is szüksége van egy kis sportolásra. Netalán szabadságra kell mennie az eddigi állandó elemző megfigyeléseinkhez képest, hogy érzelmileg is ki tudjuk magunkat pihenni, fel tudjunk töltődni!
Végül, "de egyáltalán nem utolsó sorban" tudati testünknek kell megtapasztalni, megtartani, egészségi állapotát! Ez talán a legnehezebb, hiszen sokan azt sem tudjuk, hogy van ilyenünk, s azt sem, miként kellene tennünk ezt! E helyt talán elég annyit említeni, hogy a meditáció, gyakorlásával, a tudat határtalan tiszta terének megélésével, annak gyakorlásával, a bennünk állandóan jelenlévő kortalan esszenciánk megtapasztalásával, sokat segíthetünk eredendő minőségünk "karban tartására"!
A mindig jelenlévő kettősség megtapasztalása lehetőséget ad az egység megélésére. Ami az élet alapvető paradoxonja! A kettősség megtapasztalása nélkül, reményünk sem lenne, hogy megtudjuk milyen az egység, Mi az EGÉSZSÉG!
LEGYEN MINDEN EMBER TUDATÁBAN ANNAK, HOGY AZ EGÉSZSÉGET SOHA NEM VESZÍTHETI EL!
Bármilyen kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal:  janiq53@gmail.com 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Válasz

(Eysa, 2011.07.07 21:33)

Sziasztok,
ma találtam az oldalra és azonnal megtetszett,
örülök és várom a folytatást

Budapest

(Réka, 2011.06.27 10:49)

Gratulálunk az oldalhoz!!