Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

EZOTÉRIA
 
„Ezo” a bennünk lévő lélekre utal. olvashatjuk az írásokban.
Minden ember más-más életfeladattal születik meg, és olyan lélekruhát hord (energiatestet ) testében és azon kívül, olyan információkat raktároz, melyek segítik a megvalósításban, sorsa életfeladata megélésében.
Sokszor tapasztaljuk azonban, vágyaink nem valósulnak meg, életünk történései másképp alakulnak, mint ahogy azt elképzeltük. Tetteink nincsenek harmóniában a sors akaratával, szellemi segítőink másfelé terelnek minket, és ekkor fordulunk az ezotériához. Próbáljuk megfejteni az események láncolatát. Akár előző életeinkbe is visszatérünk, hogy megfejthessünk sorsunk egy-egy mozzanatát. Oldjuk, átírjuk az emlékképeket, regressziót (visszatérést) végzünk, programozunk, hogy másképp legyen, jóshoz, látóhoz megyünk, hogy lássuk a jövőt. Készíttethetünk horoszkópot, elemezhetjük életünket, hiszen mindent tudni szeretnénk. Tudni  az ISTENI TERVET.
És valóban a szakemberek választ adnak a kérdésekre, amelyek foglalkoztatnak minket. Pénz, párkapcsolat, munka, milyen lesz a jövő? A titok, amire mindenki kíváncsi, hogyan alakul az élete, amit mindenképp irányítani szeretne.  Irányítani szeretnénk a munkatársainkat, a párunkat, a gyerekeinket, a barátainkat, ismerőseinket. Kiváltképp, hogy ma már ismerjük azon ezoterikus módszereket, melyek választ adnak feltett kérdéseinkre! Tanfolyamokon elsajátíthatjuk a tudást, így megannyi főnök, potenciális uralkodó kerül ki a képzésből! Az ego, mely nem tud lemondani és meleg szívvel önzetlenül tenni a dolgát, mindig első szeretne lenni!
Az ezotéria részmegoldásai, rávilágíthatnak bizonyos lehetőségekre, de végleges bizonyosságokat nem adhatnak. Mindig felvetődik egy új momentum, egy új kérdés, egy új feladat. És ez mindig így van. A mókuskerék folyton forog.
 Ha azonban megismerjük a teljességet, a dolgok igaz természetét, a tudat határtalan tiszta terét, a szív bizonyosságát, megértjük a tudatunk szimbolikus nyelvezetét, megérthetjük világunkat, és a világegyetemet. Ha betegek vagyunk, megérthetjük gyógyulásunk mikéntjét. A betegség, megjelenése életünkben, mint szimbólum és annak megértése lehetőséget ad arra, hogy a  betegség eltűnjön! Az EGYSÉG BÖLCSESSÉG megértése, minden ember lényegisége EGY.
A tudat újabb és újabb megjelenési formái változatosak, hiszen teremtő erővel bírnak. Megteremthetjük tudatunkkal azt is, hogy a Föld egészséges és azt is, hogy mindenki megvilágosodik. Rajtunk múlik minden. A szerető együttérzés, minden emberben, minden érző lényben ott van! A megvilágosodás magva mindenkiben jelen  van. Nem kell elérnünk, nem kell megkeresnünk, csak éreznünk kell a BÖLCSESSÉG esszenciáját. Boldogok lehetünk és másokat is boldoggá tehetünk, ha ráérzünk erre.
Amikor megérezzük a bizonyosságot bensőnkben, nem lesz kétséges jó helyen vagyunk-e, jó munkát végzünk-e megfelelő-e párkapcsolatunk stb..
Vagyis a kétséget, a duális gondolkodást felváltja a szerető együttérzés tértermészete, megszűnik a mérlegelés, a belső párbeszéd, az összehasonlítgatás, a versengés. Eleinte, ha csak rövid ideig tudjuk megtartani ezt, ne keseredjünk el, mert idővel meghosszabbodik ez az állapot. Segíthetjük a folyamatot, ha beszédünkben nem minősítünk, nem jegyezzük meg jó vagy rossz volt-e ez a dolog, ami velünk történt. Ha nem ítélkezünk mások felett. Mielőtt válaszolunk a kérdésekre picit csöndben maradunk.
A Bölcsesség esszenciája, ez az ISTENI állapot gördülékennyé teszi életünket, világossá válnak  a jelenségek, nem szükséges már a részletekben elmerülnünk. Az EGYSÉGBEN való LÉT olyan ötletekkel ajándékoz meg, amire semmilyen más körülmény nem képes, ráadásul olyan tökéletességet mutat, amit emberi elme nem képes létrehozni. A puzzle minden darabja összeillik. Ide tartoznak a feltalálások, a dalok, zeneművek stb.
A keleti bölcsek tudata, szíve olyan tiszta, hogy beszédük már tökéletesen tükrözi ezt. Keveset és hosszú szünetekkel beszélnek, nem kigondolva, inkább közvetítve a bölcseletet. Az OKOS ember sokat gondolkozik és beszél, a BÖLCS inkább hallgat.
„Ha hallgattál volna Bölcs maradtál volna” tartja a közmondás. vagy „Sok beszédnek sok az alja”.
Ha sok információ zúdul a fejünkbe, próbáljunk inkább kiüresíteni, és gondoljunk az EGYSÉGRE, hogy ISTEN szeret minket és érezzük a szeretetet. Ne dőljünk be az érzéseinknek, ha elragad a hév, ne higgyük azt magunkénak, és ne azonosuljunk velük.
Meditációinkban megtapasztalhatók a bölcsesség formái, a teljesség maga, felszabadulhatunk a béklyók alól, melyek néha mázsás súllyal lehúznának, ha hagyjuk. A gyógyulás elengedhetetlen feltétele a bizonyosság és megértés, de nem agyi értelemben, hanem a szívben.                             
 
 
 
Csoportos meditációk, és egyéni foglalkozások és távgyógyítás lehetséges.
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.