Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudatom szamarának erre a répára van szüksége!

 

 

A tudományok kialakulása a megfigyelők megismerésre irányuló szándéka szerint alakult ki!

 

A természettudományok a kutató elme által fókuszba állított megismerés elemet tárgyalja!

 

Az emberi elme a numerikus megközelítést tartja sok esetben a legkézenfekvőbb megismerésformának! A számbavétel -a nagyság s kisebbség - a forma vizsgálata a feltételezett látható világ leírásának lehetősége! Összefüggéseket találni precíz módon csak a leírt formákra lehet, az ott helyt nem foglaló, csak sejthető, gondolható összetevőkre látens módon hagyatkozik, s alku tárgya, hogy foglalkozom véle vagy sem – ez általában csak később derül ki!

 

A gondolatokra érzésekre, ízlésre… művészetre… hatással vannak ugyan, de ez egyirányú - nem szoktunk arra hivatkozni, hogy nekem több gondolatom, érzésem. van… Elmondható, hogy a numerikus szemlélet, mint világ leírási módszer speciális helyzetekben alkalmas, bizonyos összefüggések viszonylag keskeny mezsgyéjű leírására.

 

Egy nap süt nappal, s éjjel egy Hold van fenn az égen! 

 

A sok gyönyörű alma jobb, mint az egy!

 

Együtt mi hatan többen vagyunk, mint ők hárman, tehát mi vagyunk az igazság.

 

            Azért jöttünk össze, hogy miénk, legyen a többség, a nagyobb rész!

 

A tudat a tanár.

 

A tábla az a feltételezett közeg, ahol a dolgok történnek – legyen ez a mindennapok világa.

 

            Az ész a kréta!

 

Ami a táblára kerül pl. az egyenlet, a feltételezett igazság!

 

A szivacs a sors keze, ahogy a dolgok vannak!

 

 

Vajon a lineáris egyenlet a kétdimenziós táblán, hogy magyarázza a végtelen összetevőjű 3 v több dimenziós létezést! Feltételezve, hogy a dolgok mindig a jelenben történnek, tértermészettel bírnak, s kapcsolódásuk egymáshoz végtelen sokrétű (Nagardzsuna)

 

 

NUMERIKUS Tudatom szamarának erre a répára van szüksége!

 

 

 

 

A kereső tudat hoz fényt az ismeretlen világba. Mint gyermek a homokozóban újabb és újabb játékszernek ad külön látszólagos  formát  , értelmet , értéket  , életet ! Csinosítja, dédelgeti, mindennel felruházza, ami önálló élettel kecsegteti, s majd aztán úgy rombolja szét indulatától vezérelve következménnyel nem számolva cinkos mosollyal az arcán, mint aki tökéletesen tudja ez csak játék! Nézd a múlandóság szemével!

 

Tudatomnak a játékos szamárnak erre a répára van szüksége!

 

Reggel kel centivel kezében a múlandóság várhat, most jövök s elintézem. Szól, a telefon keresnek! Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás (nagy Feró). Nincs idő lazítani , el kell tartanom a családomat ! Csak ez a sok szabály ne lenne, ez a sok minden, amit be kell tartanom! Jó ember vagyok, mint a többiek, nekem is megvannak a magam kis titkai, mint mindenkinek. Ha valami csoda nem történik, kihúzom nyugdíjig , aztán majd lazítgatok . Tudom és érzem nincsenek csodák csak ez az átkozott megfelelés ! Egyszer majd megmutatom ezeknek ki is tulajdonképpen Kovács János! Keménynek kell lenni, mert ilyen a világ, nem hagyom, hogy eltapossanak!

 

Tudatomnak, ennek a kemény embernek erre az életre van szüksége!

 

 

 

 

HISTÓRIKUS Tudatom szamarának erre a répára van szüksége!

 

HÉTKÖZNAPI Tudatom szamarának erre a répára van szüksége!

 

 

…………Tudatom szamarának erre a répára van szüksége!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.